Antena 3 CNN Externe Gerul, furtunile şi ninsorile paralizează Europa. Autorităţile din Slovenia au înfiinţat centre de criză

Gerul, furtunile şi ninsorile paralizează Europa. Autorităţile din Slovenia au înfiinţat centre de criză

Gerul, furtunile şi ninsorile paralizează Europa. Autorităţile din Slovenia au înfiinţat centre de criză
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Feb 2014   •   09:18

Condiţiile meteorologice fac ravagii în Europa.

În Slovenia, un sfert din gospodăriile din ţară sunt în beznă. În momentul de faţă, aproximativ 36.000 de locuinţe nu au curent electric. Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, localităţi întregi au fost acoperite de gheaţă.

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Slovenia sunt sfătuiţi să evite deplasarea în zonele afectate, anunţă Ministerul de Externe de la Bucureşti.

Autorităţile slovene au înfiinţat zeci de centre de criză pentru a-i ajuta pe oameni să reziste frigului.

Zeci de drumuri şi linii de tren au fost avarite din cauza căderilor masive de zăpadă. Au fost chemate în ajutor chiar şi echipe de intervenţie din statele vecine. 

În acest timp, vestul Europei a fost lovit de furtuni. După inundaţii, Marea Britanie se confruntă acum cu furtuni violente, în zonele de coastă. Meteorologii britanici au emis avertizări de rafale de vânt în vestul şi sud-vestul ţării şi au făcut apel la localnici să fie pregătiţi pentru înrăutăţirea vremii.

Nici Spania nu a fost ocolită de furtuni. În unele zone, rafalele de vânt au ajuns chiar şi la 130 de kilometri pe oră, aduncând valuri de câţiva metri înalţime. Furtuna a fost atât de puternică încât a distrus mai multe diguri. localnicii au fost sfătuiţi să nu se apropie de faleze.


×
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close