Antena 3 CNN Externe Gestul fără precedent făcut de premierul britanic David Cameron, pe fondul protestelor puternice

Gestul fără precedent făcut de premierul britanic David Cameron, pe fondul protestelor puternice

Gestul fără precedent făcut de premierul britanic David Cameron, pe fondul protestelor puternice
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
10 Apr 2016   •   14:12

PANAMA PAPERS. Premierul britanic David Cameron nu reuşeşte să scape de acuzaţiile legate de banii transferaţi, cândva, de tatăl său în Panama. În speranţa că va linişti spiritele, Cameron şi-a publicat declaraţiile fiscale pe ultimii ani, un gest fără precedent. Asta, după o manifestaţie în care i s-a cerut vehement demisia.

PANAMA PAPERS. Sute de protestatari au asediat un hotel de lux în care premierul Cameron se întâlnea cu militanţii partidului conservator de guvernământ. Erau hotărâţi să-l aştepte la ieşire pentru a-i cere demisia, ca urmare a dezvăluirilor din documentele panameze.

PANAMA PAPERS. Dar Cameron părăsise hotelul, aşa că manifestanţii s-au îndreptat spre reşedinţa oficială a prim-ministrului, unde au reluat protestul.

PANAMA PAPERS. În patru zile, premierul şi-a schimbat de tot atâtea ori declaraţiile cu privire la fondul creat de tatăl său în paradisul fiscal din Panama. Mai în glumă, mai în serios, Cameron îşi recunoaşte acum greşelile.

PANAMA PAPERS. Pentru a dovedi că nu are nimic de ascuns, Cameron şi-a publicat declaraţiile fiscale, de regulă confidenţiale. Anul trecut premierul a câştigat peste 200.000 de lire sterline din care a plătit, ca impozite, aproape 76.000. El nu va fi, probabil, constrâns să demisioneze dar scandalul îi slăbeşte poziţia înaintea referendumului privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close