Antena 3 CNN Externe Gestul impresionant al unui ucrainean pentru un șofer român de TIR: ”Am reușit să spălăm imaginea României”

Gestul impresionant al unui ucrainean pentru un șofer român de TIR: ”Am reușit să spălăm imaginea României”

Modul în care românii au primit refugiații din Ucraina a fost observat și apreciat de întreaga lume. Un șofer român de TIR a fost unul dintre oamenii care au simțit pe pielea lor că imaginea țării noastre a fost ”spălată”, după ce un ucrainean a făcut un gest care l-a impresionat.

Gestul impresionant al unui ucrainean pentru un șofer român de TIR: ”Am reușit să spălăm imaginea României”
Sursa foto: Facebook/ Dumitraș Fravius
de Cerasela Stafie    |    30 Mar 2022   •   19:42

Românul a povestit întreaga întâmplare pe Facebook. Totul s-a întâmplat după ce a avut o problemă cu mașina.

”Astăzi am fost nevoit să opresc de urgență într-o parcare din Germania, mai exact autostrada A7 între Ulm și Memmingen. S-a spart un furtun și am pierdut toată apa din radiator. După ce am rabatat cabina am observat care e problema și am chemat un service mobil”, a povestit Dumitraș Fravius.

”Între timp și-a făcut apariția un bărbat la vreo 50 de ani și mă întreabă dacă sunt român. Eu îi răspund în engleză că da, el mă întreabă dacă vorbesc ucraineană sau rusă. Eu îi răspund că nu, pe un ton mai iritat deja, că mă întrerupea din muncă”, a adăugat.

Surpriza abia acum a venit. Ucraineanul părea că ar pleca, dar s-a întors: ”se ia omul și pleacă și vine înapoi cu un borcan de mâncare și câteva bucăți de pâine. Cu lacrimi în ochi îmi spune: You help Ucraina, I help you. După care pleacă înapoi la camion”.

”Am încercat să îi spun că nu am nevoie de mâncare dar de fiecare dată mi-a răspuns, cu mâna pe inimă: please take it, please take it”, a scris șoferul român.

”Dacă am reușit să facem ceva în ultimele săptămâni, am reușit să spălăm imaginea României. Cu toți străinii cu care am vorbit au avut doar cuvinte de laudă la adresa noastră”, a subliniat acesta.

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close