Antena 3 CNN Externe Gestul pe care l-a făcut acest om îţi va reda speranţa în forţa binelui. Dacă toţi am reacţiona aşa, lumea s-ar schimba pentru totdeauna

Gestul pe care l-a făcut acest om îţi va reda speranţa în forţa binelui. Dacă toţi am reacţiona aşa, lumea s-ar schimba pentru totdeauna

Gestul pe care l-a făcut acest om îţi va reda speranţa în forţa binelui. Dacă toţi am reacţiona aşa, lumea s-ar schimba pentru totdeauna
de O.P.    |    08 Iun 2012   •   08:25

Julio Diaz are 31 de ani şi lucrează de dimineaţa până seara la un birou din centrul oraşului. Seara, după terminarea programului, merge cu metroul până în Bronx, însă coboară cu o staţie mai devreme, pentru a putea lua cina la restaurantul lui favorit.

Însă într-o seară, luna trecută, rutina i-a fost întreruptă de un incident care l-a şocat. Când se pregătea să urce scările de la metrou, i-a ieşit în faţă un adolescent, care a scos un cuţit şi i-a cerut toţi banii.

Julio i-a zis tânărului: "Dacă vrei banii, ia portofelul meu, acolo este tot ce am la mine". Când s-a intors să plece, Julio i-a zis şi altceva tânărului: "Dar uite şi haina mea, pentru că îţi va fi frig, mai ales dacă te gândeşti să faci asta toată noaptea".

Băiatul l-a întrebat pe Julio: "De ce faci una ca asta?"

"Pentru că m-am gândit că dacă ai recurs la un gest atât de disperat înseamnă că ai cu adevărat nevoie de bani. Eu nu voiam decât să merg la un restaurant să iau cina, iar dacă vrei să vii cu mine, eşti mai mult decât binevenit", i-a replicat Julio.

Băiatul s-a lăsat înduplecat de Julio şi a mers împreună cu el la restaurant pentru a lua cina.

Dacă Julio ar fi reacţionat violent, sau dacă nu i-ar fi oferit haina, băiatul şi-ar fi sfârşit cel mai probabil seara la secţia de poliţie. Încercaţi să faceţi ceva neobişnuit, oamenii din jurul vostru vor remarca schimbarea şi nu vor mai rămâne aceiaşi.





×
Subiecte în articol: hoti
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close