Antena 3 CNN Externe Gimnaziul din Lugansk care a supraviețuit celor două războaie mondiale și a fost pus la pământ de "animalele fără valori"| Morți și răniți la Odesa

Gimnaziul din Lugansk care a supraviețuit celor două războaie mondiale și a fost pus la pământ de "animalele fără valori"| Morți și răniți la Odesa

O școală care a rezistat peste un secol a sfârșit distrusă de bombardamente în timpul ofensivei ruse din Donbas.

Gimnaziul din Lugansk care a supraviețuit celor două războaie mondiale și a fost pus la pământ de "animalele fără valori"| Morți și răniți la Odesa
Sursa foto: Twitter @GlasnostGone
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2022   •   21:40

Gimnaziul multi-disciplinar din Lîsîceansk a fost complet distrus după ce a luat foc ieri, fiind vizat de bombardamente, a anunțat șeful administrației regionale Lugansk pe Telegram.

Clădirea școlii a fost construită la finele secolului 19 și făcea partea moștenirea arhitecturală belgiană a orașului, a adăugat sursa citată.

Gimnaziul a supraviețuit celor două conflagrații mondiale și luptelor pentru oraș care s-au dat în 2014, în timpul precedentei invazii ruse soldate cu anexarea peninsulei Crimeea.

"A ars din cauza animalelor care,  în 2022, nu au niciun fel de valori", a declarat Yana Honcearenko, o absolventă a acestei școli. 

Ea a spus că gimnaziul se număra printre cele mai bune 100 de școli din țară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Morți și răniți la Odesa, după ce rușii au lansat o rachetă asupra orașului

O rachetă a fost lansată luni către o țintă din infrastructura orașului Odesa, a anunțat Maksim Marcenko, șeful administrației militare a regiunii.

"Din păcate, există morți și răniți", a spus el.

Separat, Comandamentul Sud al armatei ucrainene a precizat: "Încă o lovitură cu rachete în regiunea Odesa. A fost vizată infrastructura orașului. O clădire cu destinație religioasă a fost avariată. Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare".

Un jurnalist din Odesa a declarat pentru CNN că o biserică ortodoxă a fost lovită în apropiere de aeroportului civil.

Rușii au lansat în weekend rachetele de croazieră asupra aeroportului din Odesa, făcând inoperabilă pista acestuia.

Foto galerie: gimnaziul din Lîsîceansk, după bombardament, înainte de bombardament și în imaginea furnizată de Google Earth

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close