Antena 3 CNN Externe Golful Mexic: SUA construieşte un dom ca să oprească scurgerea de petrol

Golful Mexic: SUA construieşte un dom ca să oprească scurgerea de petrol

Golful Mexic: SUA construieşte un dom ca să oprească scurgerea de petrol
Sursa foto: petrol
28 Apr 2010   •   20:41

Inginerii americani au început construirea unui dom gigant care să fie plasat deasupra puţului petrolier din Golful Mexic afectat de accidentul de săptămâna trecută, cu scopul de a opri scurgerea ţiţeiului, ce ameninţă coasta SUA.



"Este un dom ce va fi plasat deasupra scurgerii şi în loc ca petrolul să se scurgă în apă, va ajunge în structura domului," arăta purtătorul de cuvânt al pazei de coastă a SUA, Prentice Danner .
"Au început să lucreze la fabricarea acestei structuri relativ recent, iar timpul estimat pentru producţie să ia 2-4 săptămâni."
Gigantul britanic BP concesionează Deepwater Horizon, ce varsă circa 42.000 galoane (160.000 de litri) de petrol în mare de la scufundarea acestuia, joi.
Scurgerea a creat o peliculă de 77 kilometri pe 62 jilometri, localizată la 50 km de coasta Louisiana .
BP a folosit patru roboţi subacvatici pentru a încerca să activeze complet o valvă la circa 1500 m, pe fundul mării cu scopul de a acoperi complet puţul petrolier.
Dar două zile de efort nu au dus la nici un progres, iar domul gigant este considerat a fi cea mai bună soluţie pe termen scurt. Oficialii arătau că dimensiunea încă este în studiu.
"Domul va capta petrolul şi va permite să fie pompat din această structură," explica Danner.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Golful Mexic
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close