Antena 3 CNN Externe Gonzalo, a şaptea furtună a sezonului din Atlantic, a ajuns în Bermude. Mii de gospodării au rămas fără electricitate

Gonzalo, a şaptea furtună a sezonului din Atlantic, a ajuns în Bermude. Mii de gospodării au rămas fără electricitate

Gonzalo, a şaptea furtună a sezonului din Atlantic, a ajuns în Bermude. Mii de gospodării au rămas fără electricitate
de S.T.    |    18 Oct 2014   •   17:26

Uraganul Gonzalo a ajuns vineri seară în Bermude, arhipelag măturat de puternice rafale de vânt și ploi abundente.

Uraganul de categoria a doua pe o scară de cinci este însoțit de vânt care suflă în medie cu 175 km/h, informează AFP.

Ochiul uraganului urma să rămână câteva ore deasupra arhipelagului, iar meteorologii avertizează în privința "perioadei de calm" care caracterizează trecerea ochiului.

"Oamenii nu trebuie să se aventureze în afara caselor în timpul acestei perioade...pentru că pot urma vânturi puternice și periculoase", arată Centrul național american pentru uragane (NHC).

În afară de vântul puternic, uraganul duce la creșterea nivelului apelor care provoacă inundații în regiunile de coastă, valuri mari și ploi abundente. Compania de electricitate Belco a anunțat că aproape toți clienții săi, circa 30.000 de gospodării, nu au curent electric.

În capitala Hamilton, școlile, magazinele și instituțiile administrative sunt închise de joi. Autoritățile le-au recomandat locuitorilor arhipelagului să rămână în case și să nu se apropie de coaste.

Gonzalo este a șaptea furtună a sezonului din Atlantic-între iunie și noiembrie-și al treilea uragan care afectează Caraibele în acest an, încheie AFP.

×
Subiecte în articol: rafale de vânt ploi abundente uragan
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close