Antena 3 Externe Google a făcut publice imagini din satelit cu toate bazele militare ale Rusiei

Google a făcut publice imagini din satelit cu toate bazele militare ale Rusiei

de Mia Lungu    |    18 Apr 2022   •   19:02
Google a făcut publice imagini din satelit cu toate bazele militare ale Rusiei
Sursa foto: Google Maps

Google Maps a făcut vizibile, pentru utilizatori, bazele strategice ale Rusiei, astăzi, dezvăluind astfel detaliile infrastructurii militare a țării.

Căutările pe Google Maps au arătat imagini nou accesibile cu baze militare, rampe de lansare a rachetelor balistice intercontinentale, facilități navale și posturi cheie de comandă din toată Rusia.

"Acum toată lumea poate vedea [n.r. infrastructura militară rusă] cu o rezoluție de aproximativ 0,5 metri pe pixel", au transmis forțele armate ucrainene pe Twitter.

Unele dintre imaginile recent disponibile includ portavionul Amiral Kuznetsov, un magazin de arme nucleare lângă Murmansk, submarine în peninsula Kamchatka din Orientul Îndepărtat și o bază aeriană militară în orașul de vest Kursk, la doar 150 de kilometri de granița ruso-ucraineană. .

"Google Maps a deschis accesul publicului la imaginile prin satelit din cartierul general al tuturor bazelor militare, fortificațiilor, facilităților, aeroporturilor, avioanelor, navelor, sistemelor antiaeriene, platformelor de lansare a rachetelor nucleare etc. În această fotografie puteți vedea un avion de luptă Su-57", a transmis, pe Twitter, Victor Kovalenko, un fost jurnalist, dar și veteran al armatei ucrainene.

Mișcarea vine pe fondul relațiilor tensionate dintre Rusia și gigantul tehnologic american Google.

Google a interzis reclamele pentru utilizatorii ruși în urma invaziei Ucrainei de către Kremlin, iar oficialii ruși au acuzat YouTube, deținut de Google, că a provocat un "război informațional" după ce platforma de găzduire video a blocat mass-media rusă de stat.

Imaginile din satelit ale instalațiilor militare sunt în mod tradițional blurate sau afișate la o calitate inferioară de Google Maps, pentru a proteja statutul lor clasificat.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close