Antena 3 CNN Externe Google a prezentat tehnologia de monitorizare a despăduririlor

Google a prezentat tehnologia de monitorizare a despăduririlor

Google a prezentat tehnologia de monitorizare a despăduririlor
Sursa foto: google paduri
11 Dec 2009   •   19:45

Programul prezentat de gigantul american procesează imagini de satelit pentru a extrage date ştiinţifice despre cât de mult s-au schimbat pădurile. Astfel, urmărirea distrugerii pădurilor din lume va deveni mai facilă pentru cercetători sau proprietari de pădure, graţie unui software prezentat de divizia fliantropică a Google.
Programul, care foloseşte resursele de calcul ale Google, va extrage informaţii din zeci de ani de imagini din satelit ale pădurilor, iar compania a făcut o demonstraţie la conferinţa ONU pentru schimbare climatică de la Copenhaga.

"Sperăm ca această tehnologie să ajute la oprirea distrugerii atât de rapide a pădurilor din lume," se arată într-un comunicat al Google.org .
"Emisiile din despădurirea tropicală sunt comparabile cu emisiile întregii UE, şi sunt mai mare decât cele ale tuturor maşinilor, camioanelor, avioanelor, navelor şi trenurilor din lume. Potrivit Stern Review ? raportul pregătit pentru guvernul britanic în 2006 despre schimbarea climatică de Lord Nicholas Stern ? protejarea pădurilor existente este o modalitate mult mai eficientă pentru reducerea emisiilor de carbon şi combatere a schimbării climatice."

Mecanismul ONU de reducere a despăduririi numit Reducerea Emisiilor din Despădurire şi Degradarea Pădurilor în Statele Emergente (Redd) este un sistem prin care statele bogate vor oferi ajutor financiar pentru protejarea pădurilor în statele mai sărace. Pentru ca Redd să aibă succes, ţările trebuie să aibă posibillităţi de a monitoriza atent şi a raporta stadiul pădurilor.
În programul Google.org, autorităţile de mediu şi ONG-urile pot urmări dimensiunea şi forma pădurii şi cum se schimbă în timp, urmărind imagini din satelit.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google schimbare climatica
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close