Antena 3 CNN Externe Google alocă 60 de milioane de euro tranziţiei publicaţiilor franceze către Internet

Google alocă 60 de milioane de euro tranziţiei publicaţiilor franceze către Internet

Google alocă 60 de milioane de euro tranziţiei publicaţiilor franceze către Internet
Sursa foto: Foto: tech2.in.com
de N.B.    |    04 Feb 2013   •   18:17

Google şi-a luat angajamentul să plătească 60 de milioane de euro pentru a încheia o dispută cu publicaţiile din Franţa, care i-au cerut gigantului motor de căutare să plătească pentru a le folosi linkurile în rezultatele pe care le oferă utilizatorilor, informează Wall Street Journal.

Compania a anunţat că va finanţa un fond special dedicat tranziţiei publicaţiilor către Internet, în contextul în care publicitatea migrează din print pe on-line.

În schimbul acestui fond, ziarele şi revistele din Franţa vor renunţa la cererea ca Google să le plătească pentru fiecare click către articolele lor de pe Internet venit prin motorul de căutare. Dacă această pretenţie ar fi fost împlinită, cel mai probabil că Google ar fi scos din indexul său paginile în cauză.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat acordul în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în compania lui Eric Schmidt, preşedinte Google, sosit în Europa pentru ultimele negocieri.

Rezolvarea conflictului este a doua astfel de înţelegere între Google şi instituţiile unui stat din Europa, după ce compania a acceptat un acord similar în Belgia.

×
Subiecte în articol: Google acord
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close