Antena 3 CNN Externe Google, pedepsit de Rusia după difuzarea unor ”falsuri” pe Youtube cu privire la războiul din Ucraina

Google, pedepsit de Rusia după difuzarea unor ”falsuri” pe Youtube cu privire la războiul din Ucraina

Organismul de supraveghere al comunicațiilor din Rusia a declarat joi că ia măsuri punitive împotriva Google, după ce pe YouTube au fost difuzate ”falsuri” cu privire la războiul din Ucraina.

Google, pedepsit de Rusia după difuzarea unor ”falsuri” pe Youtube cu privire la războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Apr 2022   •   12:41

Roskomnadzor a transmis că printre măsurile adoptate se va interzice publicitatea platformei și a resurselor sale de informații. Se consideră că a fost încălcată legea rusă.

Organismul de supraveghere a acuzat YouTube că devine ”una dintre platformele cheie care răspândește falsuri (imagini false) despre cursul operațiunii militare speciale a Rusiei pe teritoriul Ucrainei”, scrie Reuters.

Astfel, ar fi fost discreditate Forțele Armate ale Federației Ruse. YouTube a blocat mass-media rusă finanțată de stat să folosească platforma la nivel global.

Roskomnadzor a promis că nu va bloca YouTube dacă respectă cerințele cenzurii militare rusești. Până acum, YouTube a ignorat cererea de a elimina peste 10.000 de materiale considerate ”extremiste”, anunță NEXTA.

×
Subiecte în articol: Google pedepsire Rusia YouTube Război Ucraina
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close