Antena 3 CNN Externe Gorbaciov a schimbat brusc macazul. Îl laudă pe Putin şi cere Occidentului să recunoscă statutul actual al Crimeii

Gorbaciov a schimbat brusc macazul. Îl laudă pe Putin şi cere Occidentului să recunoscă statutul actual al Crimeii

Gorbaciov a schimbat brusc macazul. Îl laudă pe Putin şi cere Occidentului să recunoscă statutul actual al Crimeii
05 Noi 2014   •   14:20

Primul şi ultimul preşedinte al URSS, Mihail Gorbaciov, recomandă comunităţii internaţionale să recunoască statutul actual al Peninsulei Crimeea, acela de teritoriu care aparţine Federaţiei Ruse.

"Discuţiile despre Crimeea nu pot fi ignorate la nesfârşit. Odată cu destrămarea Uniunii Sovietice s-a comis o greşeală enormă. Atunci trebuia decisă soarta Crimeii şi aşa trebuia să rămână încă de atunci. Poate că nu-i uşor, dar comunitatea internaţională trebuie să accepte această realitate şi să perceapă Crimeea ca o parte din Rusia", spune fostul lider sovietic.

El a menţionat că în 1954, când avea 23 de ani, s-a opus iniţiativei postbelice de a ceda Crimeea Ucrainei.

Recentele declaraţii ale lui Gorbaciov sunt surprinzătoare pentru Occident, în special pentru SUA. Până nu de mult, el era cunoscut ca un critic virulent al actualului regim de la Moscova, condus de preşedintele Vladimir Putin.

Mai nou, schimbarea de opinie a lui Gorbaciov a adus în prim plan o altă declaraţie controversată a acestuia: El a repetat că nu a fost de acord niciodată cu politica Statelor Unite faţă de Ucraina şi a elogiat recentul discurs al lui Putin de la Valdai.

×
Subiecte în articol: Mihail Gorbaciov URSS Crimeea
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close