Antena 3 CNN Externe Gorbaciov îl acuză pe Putin de vanitate şi dispreţ faţă de popor

Gorbaciov îl acuză pe Putin de vanitate şi dispreţ faţă de popor

Gorbaciov îl acuză pe Putin de vanitate şi dispreţ faţă de popor
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Feb 2011   •   21:32

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a prezentat luni Rusia ca fiind o imitaţie a democraţiei şi a acuzat conducătorii ei de vanitate şi dispreţ faţă de votanţi, potrivit boston.com.

Gorbaciov l-a criticat pe premierul Vladimir Putin şi pe protejatul său, preşedintele rus Dmitri Medvedev, după ce au spus că vor decide care dintre ei ar trebui să candideze pentru alegerile prezidenţiale din martie 2012, din Rusia.

Gorbaciov consideră că aceste declaraţii reprezintă un spectacol de „vanitate incredibilă” şi lipsă de respect faţă de alegători. „Nu e treaba lui Putin. Această chestiune trebuie decisă de popor la alegeri, de cei care votează”, a declarat Gorbaciov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fostul lider sovietic a evitat criticile personale ale lui Putin, care a rămas politicianul numărul unu în Rusia. Putin este aşteptat acum să-şi reia funcţia de preşedinte în 2012.

În opinia lui Gorbaciov, Rusia are doar „imitaţii” parlamentare şi un sistem judiciar asemenea. În acest sens, Gorbaciov a cerut o probă pentru evenimentul de săptămâna trecută, când un judecător l-a condamnat pe magnatul petrolului Mihail Hodorkovsky. Acesta din urmă a spus că judecătorul nu a scris verdictul şi a citit decizia împotriva voinţei lui, în sala de judecată din Moscova.

Judecătorul Viktor Danilkin Hodorkovsky găsit vinovat în luna decembrie de furt de petrol de la compania sa de petrol propriu şi-a mărit mandatul de detenţie până în 2017. Natalya Vasilyeva, purtătorul de cuvânt al instanţei, a declarat că verdictul a fost impus de Danilkin(?).

Putin a fost văzut ca o forţă venită din spatele atacului (?) Hodorkovski, care a contestat la începutul mandatului său şi a fost închis din 2003. Înainte ca verdictul să fie anunţat, Putin l-a făcut pe Hodorkovsky hoţ şi a spus că ar trebui să stea în închisoare.

Gorbaciov a declarat luni că acest caz Hodorkovski a avut rădăcini politice clare.

×
Subiecte în articol: Mihail Gorbaciov Vladimir Putin
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close