Antena 3 CNN Externe Gordon Brown: A sosit vremea ?societăţii globale?

Gordon Brown: A sosit vremea ?societăţii globale?

Gordon Brown: A sosit vremea ?societăţii globale?
11 Noi 2008   •   02:30

Criza financiara le-a acordat liderilor mondiali oportunitatea de a crea cu adevărat o societate globală, crede premierul britanic Gordon Brown .
Brown, care a fost capul reformării instituţiilor financiare internaţionale, aprecia că Marea Britanie, SUA şi Europa sunt esenţiale pentru a crea o nouă ordine mondială.
?Alianţa dintre Marea Britanie şi SUA- şi în sens larg dintre Europa şi SUA- poate şi trebuie să asigure conducerea, nu în scopul de a face noi regulile, ci pentru a conduce efortul global de construcţie a unei ordini internaţionale mai puternice şi mai juste?, declara Brown în cadrul unui discurs ţinut luni la Londra.
?Dacă învăţăm din experienţa noastră de a transforma unitatea de scop în unitate de acţiune, putem profita de acest moment de profunde schimbări pentru a crea, pentru prima dată, epoca unei adevărate societăţi globale?. Declaraţiile vin cu doar o săptămână înainte ca liderii mondiali să se întâlnească la Washington în weekend pentru a discuta soluţiile pe termen lung pentru a aborda chestiunile economic într-un efort coordonat.
În acest prim discurs de politică externă de când Barack Obama a câştigat preşedinţia SUA, Brown aprecia că ?cel mai apropriat aliat? a dat un nou înţeles crezului său fundamental că toată lumea este egală, iar America se află în ?zorii speranţei?.
Brown a subliniat cinci provocări pentru lume: terorism şi extremism şi nevoie de restabilire a încrederii în democraţie, economia globală, schimbarea climaterică, conflictele şi mecanismele de reconstrucţie a statelor după conflicte, precum şi atingerea obiectivelor pentru combaterea sărăciei şi bolilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close