Antena 3 CNN Externe Gordon Brown: Franţa şi Marea Britanie doresc stoparea extinderii crizei în estul Europei

Gordon Brown: Franţa şi Marea Britanie doresc stoparea extinderii crizei în estul Europei

Gordon Brown: Franţa şi Marea Britanie doresc stoparea extinderii crizei în estul Europei
29 Oct 2008   •   10:41

Stoparea extinderii crizei financiare către economiile emergente din Europa de Est reprezintă "principala prioritate" a Franţei şi a Marii Britanii, a declarat premierul britanic Gordon Brown, înaintea unei întâlniri, la Versailles, cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy.
"Principala noastră prioritate în acest moment este stoparea extinderii crizei la alte state, respectiv cele din Europa de Est, dacă apar probleme sau dacă trebuie luate măsuri", a spus Brown.
Sarkozy a arătat, la conferinţa de presă comună, că speră ca UE, a cărei preşedinţie este asigurată de Franţa, să majoreze fondurile destinate contracarării efectelor crizei. "Voi propune pe 7 noiembrie ca UE, care dispune de 12 miliarde de euro pentru a sprijini anumite state membre, să majoreze suma la cel puţin 20 de miliarde de euro pentru a întări capacitatea noastră de a combate criza", a adăugat el.
Cei doi oficiali s-au întâlnit la Versailles pentru a pregăti summit-ul european programat pentru 7 noiembrie şi pe cel al statelor G20 care va începe la 15 noiembrie.
Premierul britanic aprecia că FMI ar trebui să creeze un nou fond pentru a ajuta statele aflate în dificultate. Discuţiile au venit pe fondul veştilor de la Banca Angliei care arăta că instituţiile financiare mondiale au pierdut 2,8 trilioane de dolari ca urmare a crizei creditelor. De altfel, Brown aprecia că viitorul summit de la Washington, pe 15 noiembrie, va fi un moment crucial pentru cum se vor uni statele pentru a rezolva problema.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close