Antena 3 CNN Externe Povestea emoționantă a mamei care a trecut granița Ucrainei alături de copiii unui străin

Povestea emoționantă a mamei care a trecut granița Ucrainei alături de copiii unui străin

Ținând în mână un număr de telefon mobil al unei femei pe care nu o întâlnise niciodată, Nataliya Ableyeva a trecut sâmbătă granița dintre Ucraina și Ungaria, încredințată cu o ”marfă” prețioasă: copiii unui străin.

Povestea emoționantă a mamei care a trecut granița Ucrainei alături de copiii unui străin
Sursa foto: Twitter/ Inquirer
de Cerasela Stafie    |    26 Feb 2022   •   18:07

Așteptând la punctul de trecere a frontierei de pe partea ucraineană, Ableyeva a întâlnit un bărbat disperat, de 38 de ani, din orașul ei natal, Kamianets-Podilskyi. Omul avea alături doi copii, un băiat și o fată.

Polițiștii de frontieră nu l-au lăsat să treacă. Ucraina le-a interzis tuturor bărbaților ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să plece, astfel încât aceștia să poată lupta pentru țara lor.

”Tatăl lor pur și simplu mi-a predat cei doi copii și a avut încredere în mine, dându-mi pașapoartele lor ca să-i iau cu mine”, a spus femeia în vârstă de 58 de ani, având în jurul gâtului în brațele băiatului pe care îl cunoștea de doar câteva ore, scrie Reuters.

Mama ucraineană a copiilor era în drum din Italia. Femeia venea să-i recupereze și să-i ducă în siguranță, a spus tatăl. I-a dat unei femei străine numărul de mobil al mamei micuților și și-a luat rămas bun de la ei.

Ableyeva, la rândul ei, își lăsase în urmă cei doi copii adulți. Unul polițist, celălalt asistent medical, niciunul nu putea părăsi țara, conform decretului de mobilizare.

I-a luat de mână pe cei mici și, împreună, au trecut granița. Pe partea maghiară, la Beregsurany, cei trei au așteptat, așezați pe o bancă lângă un cort amenajat pentru fluxul constant de refugiați care treceau peste graniță.

Băiețelul plângea când a sunat telefonul mobil: era mama lui, era aproape la punctul de frontieră.

Când femeia, în vârstă de 33 de ani, a ajuns și-a îmbrățișat fiul și s-a dus la fiica ei. Micuța era întinsă, epuizată și înfășurată într-o pătură roz, în spatele unei mașini.

×
Subiecte în articol: granita Ucraina Război Ucraina mama copii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close