Antena 3 CNN Externe Grevă de patru zile în traficul aerian: MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Spania

Grevă de patru zile în traficul aerian: MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Spania

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Spania. Sindicatele controlorilor de trafic aerian au anunţat o grevă pentru patru zile.

Grevă de patru zile în traficul aerian: MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Spania
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    01 Feb 2023   •   15:19

Asociaţia Sindicală Andaluză (CCOO) şi Uniunea Sindicală a controlorilor de trafic aerian (USCA) au anunţat, pentru zilele de 6, 13, 20 şi 27 februarie, greve ale controlorilor de trafic aerian. 

Conform informaţiilor publicate pe pagina oficială a celor două organizații, aeroportul San Pablo din Sevilla (provincia Sevilla) şi aeroportul Jerez La Parra din Jerez de la Frontera (provincia Cadiz) sunt vizate de acțiunea sindicală grevistă.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. 

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Sevilla: + 34 648212169.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://www.meteoalarm.orghttp://sevilla.mae.ro/contactwww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Citește și: MAE, atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Marea Britanie

×
Parteneri
Copil de 9 ani, atacat de un câine ciobănesc pe stradă, în Bucureşti
x close