Antena 3 CNN Externe Grecia anunţă că vinde o bancă, prezentă şi în România. Ce instituţie elenă a ajuns la capătul puterilor

Grecia anunţă că vinde o bancă, prezentă şi în România. Ce instituţie elenă a ajuns la capătul puterilor

Grecia anunţă că vinde o bancă, prezentă şi în România. Ce instituţie elenă a ajuns la capătul puterilor
Sursa foto: Foto: airmic.com
de M.Z.    |    25 Iul 2012   •   16:53

Statul elen a luat decizia să vândă instituţia de credit ATEbank, la care deţine o participaţie de 77%, a anunţat, miercuri, un oficial din Ministerul de Finanţe de la Atena, citat de Wall Street Journal, informează Mediafax. Anterior, reprezentanţii băncii din Grecia au spus că au scos la vânzare sucursala locală, ATEbank România.

ATEbank deţine pachetul majoritar la ATEbank România şi derulează operaţiuni pe piaţa locală a asigurărilor, prin ATE Insurance.

Decizia vânzării a fost luată marţi seara la o întâlnire între ministrul de Finanţe, Yannis Stournaras, şi guvernatorul Băncii Greciei, George Provopoulos.

"Vânzarea va fi derulată pentru a aduce un beneficiu maxim statului elen", a spus oficialul citat, fără a da detalii referitor la modul în care se va desfăşura aceasta.

Banca, un creditor tradiţional al sectorului agricol, se află într-un proces de restructurare pentru a scăpa de creditele neperformante şi de ubsidiarele neprofitabile.

Piraeus Bank, a patra mare instituţie de credit din Grecia, de asemenea prezentă în România, şi-a exprimat interesul pentru achiziţia ATEbank.

Grupul ATEbank a anunţat în mai 2011 că vrea să vândă participaţia majoritară pe care o deţine la ATEbank România, măsură care face parte dintr-un plan de restructurare necesar pentru respectarea reglementărilor Uniunii Europene referitoare la ajutoarele de stat.

ATEbank deţine 483 de sucursale în Grecia, 35 în România şi una în Germania.

Instituţia de credit elenă controlează 93,27% din acţiunile ATEbank România, un alt acţionar important fiind Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti UCECOM, cu sediul în Bucureşti, are 3,83% din acţiuni.



×
Subiecte în articol: Grecia banca vinde România
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close