Grecia ar putea avea nevoie de economii de 17,9 miliarde de euro în următorii doi ani

de G.S.    |    26 Aug 2012   •   14:12
Grecia ar putea avea nevoie de economii de 17,9 miliarde de euro în următorii doi ani Foto: INTACT Images/EPA

Grecia ar putea avea nevoie de economii de 17,9 miliarde de euro în următorii doi ani, potrivit unei surse din Ministerul de Finanţe citată de publicaţia elenă Real News, relatează Bloomberg.
   
Publicaţia elenă a relatat că economii de trei miliarde de euro vor fi necesare din cauza deficitului de venituri bugetare din acest an, iar reduceri de un 1 miliard de euro pentru finanţarea companiilor de stat care nu pot rambursa împrumuturi garantate de stat.
   
Cele 4 miliarde de euro s-ar adăuga economiilor de 11,7 miliarde de euro cerute de UE şi FMI şi  care trebuie identificate până în septembrie, precum şi altor 2,2 miliarde de euro care trebuie să compenseze scăderea anticipată a veniturilor bugetare şi a contribuţiilor de asigurări sociale în următorii doi ani.
   
Premierul elen Antonis Samaras a cerut vineri la Berlin prelungirea cu doi ani a termenului până la care Grecia trebuie să facă economii substanţiale şi să echilibreze finanţele publice, dar cancelarul german Angela Merkel a declarat că Grecia trebuie să îşi respecte angajamentele.
   
Preşedintele francez François Hollande a subliniat la rândul său sâmbătă, după o întâlnire cu Samaras, că Grecia încă trebuie să îşi "demonstreze credibilitatea" în privinţa angajamentelor de redresare bugetară.

Parteneri
sati
x close