Antena 3 CNN Externe Grecia ar putea reduce cu o treime costurile alegerilor legislative din 17 iunie

Grecia ar putea reduce cu o treime costurile alegerilor legislative din 17 iunie

Grecia ar putea reduce cu o treime costurile alegerilor legislative din 17 iunie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    22 Mai 2012   •   23:09

Grecia ar putea reduce cu aproape o treime costurile alegerilor legislative din 17 iunie, a doua rundă de alegeri în mai puţin de două luni, potrivit presei elene, citate de AFP.

În cursul unei reuniuni între principalele partide, prezidată de ministrul interimar de Interne, Antonis Argyros, s-a ajuns la un acord de reducere a costurilor alegerilor în jur de 40 de milioane de euro, faţă de 60 de milioane alocate pentru precedentul scrutin care s-a desfăşurat pe 6 mai.

Partidele au acceptat de asemenea o reducere de peste 50% a finanţelor publice de care beneficiază, care vor trece astfel de la şase la trei milioane de euro, a subliniat agenţia de presă greacă, informează Mediafax.

Scrutinul din 17 iunie este considerat crucial pentru viitorul Greciei, o ţară aflată la limită, după ce partidele au eşuat în tentativa lor de a forma un guvern de coaliţie în urma legislativelor de la 6 mai.

Partidul de stânga Syriza, aflat pe locul doi, este considerat favorit. Acesta susţine anularea măsurilor de austeritate incluse în planul de redresare a economiei Greciei, impuse de UE şi FMI în schimbul împrumuturilor acordate până în 2014.

×
Subiecte în articol: Grecia costuri alegeri legislative reducere
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close