Antena 3 CNN Externe Grecia ar putea să părăsească uniunea monetară din zona euro într-un an

Grecia ar putea să părăsească uniunea monetară din zona euro într-un an

Grecia ar putea să părăsească uniunea monetară din zona euro într-un an
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    08 Sep 2012   •   21:41

Ministrul de Finanțe al Suediei consideră că zona euro nu va reuși să scape curând de criză, iar Grecia ar putea să iasă din uniunea monetară într-un an, informează Agerpres.

”Nu cred că am asistat deja la ceea ce este mai rău în țări ca Spania şi Grecia. Acestea au probleme atât de grave încât Europa se va afla într-o postură dificilă în următoarele șase până la 12 luni”, a declarat Anders Borg.

Ministrul suedez de finanţe, a cărui țară nu face parte din zona euro, a declarat că nu ar fi surprins dacă Grecia se va vedea nevoită să părăsească zona euro într-un viitor previzibil. Borg consideră că indiferent dacă republica elenă ar primi un sprijin substațial, nu se poate exclude varianta ca aceasta să nu poată depăși criza cu care se confruntă și s-ar putea ca aceasta să fie obligată să părăsească uniunea monetară în șase, nouă sau 12 luni.

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la Grecia, EFE transmite că principalele sindicate din această țară au protestat sâmbătă după-amiază la Salonic, al doilea oraș ca mărime al ţării, împotriva noilor măsuri de austeritate pe care le are în vedere guvernul condus de conservatorul Andonis Samarás.

Protestele au fost convocate de GSEE și ADEDY, principalele confederații sindicale din sectorul privat și public, profitând de faptul că sâmbătă începe la Salonic Târgul Internaţional de Comerț, unde în mod tradițional liderii eleni își prezintă an de an viziunea privind politica economică.

×
Subiecte în articol: zona euro ministru de finante suedia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close