Antena 3 Externe Grecia impune carantină pe două insule pline de turiști români

Grecia impune carantină pe două insule pline de turiști români

de Alexandra Ionescu    |    06 Aug 2021   •   08:57
Grecia impune carantină pe două insule pline de turiști români
Sursa foto: Getty Images

Grecia va impune carantina pe timpul nopții în insulele Zakynthos și Creta, cele mai populare în rândul turiștilor, alese și de mulți români ca destinații de vacanță.

Multe persoane care și-au luat bilete de vacanță în Grecia au, acum, parte de o ”surpriză”: pe două insule grecești se instaurează carantina de noapte!

Este vorba despre Zakynthos și Creta, iar restricțiile vor intra în vigoare începând cu ziua de vineri, valabilitatea acestora fiind până în data de 13 august.

De asemenea, în afară de carantina de noapte din cele două insule, se interzice complet muzica în baruri și restaurante.

Sunt interzise și petrecerile sau adunările la care participă mai mult de 20 de persoane. Încălcarea restricților este sancționată cu amenzi care pornesc de la 50.000 de euro și pot ajunge la 200.000 de euro.

„Facem apel la localnicii şi turiştii din aceste zone să respecte pe deplin măsurile de limitare a răspândirii virusului”, a transmis agenţia de protecţie civilă.

Decizia de a introduce astfel de restricții în mijlocul sezonului turistic a venit la recomandarea experților în sănătate, după ce ambele regiuni au intrat în categoria de risc 4, adică în zona roșie.

Grecia a înregistrat miercuri 2.856 de noi cazuri de COVID-19 şi 16 decese.

Luna trecută, insulele Greciei din sudul Mării Egee au fost marcate cu roşu închis pe harta COVID-19 a Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor după o creştere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că toate călătoriile, cu excepţia celor esenţiale, au fost descurajate.

Circa 57% din populaţia acestei ţări a fost vaccinată cel puţin cu o doză şi 52% cu schema completă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close