Antena 3 CNN Externe Grecia. Confruntări violente între sindicalişti şi forţele de ordine în urma unui miting

Grecia. Confruntări violente între sindicalişti şi forţele de ordine în urma unui miting

Grecia. Confruntări violente între sindicalişti şi forţele de ordine în urma unui miting
21 Oct 2008   •   22:36

Confruntări violente în Grecia, între forţele de ordine şi sindicaliştii din mai multe domenii în urma unui protest de amploare. În plus, întreaga ţară a fost paralizată din cauza grevei. Trenurile şi avioanele nu au circulat, iar funcţionarii publici nu au venit la serviciu. Totul în semn de protest faţă de planurile economice ale guvernului de la Atena.
Sindicatele din Grecia au organizat un miting de protest în faţa Parlamentului. Forţele de ordine au încercat să potolească demonstranţii, dar s-au produs incidente violente.
Greviştii cer creşterea pensiilor şi a salariilor şi se opun privatizării principalului transportator aerian elen. Sindicaliştii sunt nemultumiţi şi de bugetul pentru anul viitor, aflat în dezbaterea parlamentului. În opinia lor, guvernul nu a prevăzut destui bani pentru protecţia socială. Mulţi se tem că privatizările i-ar putea lăsa fără un loc de muncă.
Demonstraţia de la Atena a fost organizată de două din cele mai importante sindicate elene. Mişcarea de protest a paralizat activitatea instituţiilor statului şi transporturile aeriene şi publice.
Antena 3

×
Subiecte în articol: forte de ordine
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close