Antena 3 CNN Externe Grecia impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani

Grecia impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani

Grecia va face vaccinările împotriva COVID-19 obligatorii pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste, într-o mișcare drastică de a stopa o nouă creștere a cazurilor de coronavirus.

steag Grecia
Sursa foto: Twitter/Anders Kristensen
de Alexandra Ionescu    |    30 Noi 2021   •   13:07

Măsura va intra în vigoare începând cu 16 ianuarie. Oricine din grupa respectivă de vârstă care nu este vaccinat riscă o amendă de 100 de euro.

Grecia devine a doua țară europeană, după Austria, care face vaccinarea obligatorie. Aproximativ două treimi din populația Greciei de aproape 11 milioane este complet vaccinată.

„Ne concentrăm eforturile pe protecția concetățenilor noștri și, din acest motiv, vaccinarea acestora va fi obligatorie de acum înainte”, a declarat marți prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis în cadrul unei reuniuni a cabinetului.

Grecia a înregistrat o creștere a numărului de infecții luna aceasta, doborând record după record, informează The Independent.

De la începutul pandemiei, nația elenă a înregistrat 931.183 de infecții și 18.067 de decese. Țara a interzis în această lună accesul persoanelor nevaccinate în spații publice interioare, precum restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă au fost testați negativ pentru coronavirus.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close