Antena 3 CNN Externe Grecia. Noi proteste ale transportatorilor, la o zi după vizita şefului FMI

Grecia. Noi proteste ale transportatorilor, la o zi după vizita şefului FMI

Grecia. Noi proteste ale transportatorilor, la o zi după vizita şefului FMI
Sursa foto: Foto: france24.com
08 Dec 2010   •   16:46

Criza se lasă cu noi proteste în Europa. Grecii şi cehii au oprit lucrul din cauza programelor de austeritate. Protestul elenilor are loc la o zi de la vizita şefului FMI în această ţară. Dominique Strauss Kahn le-a spus localnicilor că îi înţelege şi că, dacă ar fi grec, ar ieşi şi el în stradă.

Autobuzele, trenurile, tramvaiele sau metroul sunt oprite din cauza grevei de 24 de ore a transportatorilor din Atena. Protestul a provocat haos pe străzile din capitala Greciei.

Greva a avut loc la o zi de la prima vizită a şefului FMI de când statul elen a acceptat împrumutul internaţional. Într-un discurs, Dominique Strauss Kahn a spus că, deşi nu exista nicio alternativă la programul de austeritate, îi înţelege pe cei care nu-l acceptă.

Directorul FMI a elogiat măsurile adoptate deja de guvernul şi parlamentul grec. El a subliniat, însă, că mai rămân multe de făcut, mai ales pentru relansarea economiei şi creşterea competitivităţii.

Greve au fost şi în Cehia. Aproape 100 de mii de bugetari şi-au încetat activitatea din cauza planului guvernului de a tăia salariile cu 10%. Au fost afectate spitalele, şcolile, muzeele sau librăriile.

×
Subiecte în articol: Grecia grevă proteste
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close