Antena 3 CNN Externe Grecia. Noul Guvern vrea extinderea cu doi ani a perioadei pentru aplicarea planului de redresare economică

Grecia. Noul Guvern vrea extinderea cu doi ani a perioadei pentru aplicarea planului de redresare economică

Grecia. Noul Guvern vrea extinderea cu doi ani a perioadei pentru aplicarea planului de redresare economică
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
23 Iun 2012   •   16:42

Noul Guvern de coaliţie din Grecia vrea limitarea disponibilizărilor şi extinderea cu "cel puţin doi ani" a perioadei pentru aplicarea planului de redresare economică impus ţării în schimbul unui împrumut din partea UE şi FMI, potrivit unui document oficial publicat sâmbătă, relatează AFP.
   
În acest document, Guvernul condus de conservatorul Antonis Samaras promite "revizuirea" planului de salvare a Greciei impus de UE şi FMI cu o "extindere a perioadei de ajustare bugetară cu cel puţin doi ani", până în 2016.
   
Scopul este atingerea obiectivelor bugetare "fără reduceri suplimentare de salarii, pensii şi investiţii publice", arată documentul, anunţând o îngheţare a disponibilizărilor funcţionarilor publici şi o creştere a alocaţiilor de şomaj.
   
"Obiectivul este de a evita concedierea personalului permanent, dar şi economisirea unei sume deloc neglijabile de costuri nesalariale de funcţionare şi mai puţină birocraţie", adaugă textul.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close