Antena 3 Externe Grecia nu va mai primi bani până la revenirea reformelor pe drumul corect

Grecia nu va mai primi bani până la revenirea reformelor pe drumul corect

de Antena3.ro    |    06 Iul 2012   •   19:31
Grecia nu va mai primi bani până la revenirea reformelor pe drumul corect

Grecia nu va mai primi noi tranşe de ajutor până ce miniştrii din zona euro nu vor constata că statul elen respectă condiţiile programului de salvare, a declarat vineri un oficial din zona euro, relatează publicaţia Kathimerini.
   
"Nu vor avea loc plăţi către Grecia până ce Eurogroup nu va stabili că programul a revenit pe direcţia corectă", a spus oficialul.
   
Înainte de alegerile parlamentare din Grecia, guvernul anterior a indicat că rezervele de bani ale ţării se vor epuiza până la sfârşitul lunii iulie.
   
Grecia urmează să primească în curând o tranşă de 1 miliard de euro, în cadrul programului de ajutor convenit cu troica formată din Comisia Europeană (CE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).
   
Autorităţile elene au recunoscut joi că au avut loc unele derapaje în aplicarea măsurilor de reducere a cheltuielilor şi a reformelor cerute de creditorii internaţionali în schimbul salvării ţării de la faliment şi au încercat să convingă reprezentanţii troicii că Grecia are nevoie de concesii.
   
Economia elenă este în al cincilea an de recesiune, aproape unul din patru greci nu are un loc de muncă, iar guvernul susţine că austeritatea a devenit de nesuportat.
   
Fără următoarea tranşă de 31,5 miliarde de euro din fondurile de salvare, Grecia riscă să rămână fără bani în câteva săptămâni.
  


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close