Antena 3 CNN Externe Grecia rămâne în zona euro numai dacă îşi respectă angajamentele. UE are nevoie să evolueze spre o federaţie de state-naţiune. Ce alte declaraţii a mai făcut Barosso

Grecia rămâne în zona euro numai dacă îşi respectă angajamentele. UE are nevoie să evolueze spre o federaţie de state-naţiune. Ce alte declaraţii a mai făcut Barosso

Grecia rămâne în zona euro numai dacă îşi respectă angajamentele. UE are nevoie să evolueze spre o federaţie de state-naţiune. Ce alte declaraţii a mai făcut Barosso
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Sep 2012   •   12:10

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat miercuri că Europa are nevoie de o evoluţie spre o "federaţie de state-naţiune".
   
"Avem nevoie să avansăm spre o federaţie de state-naţiune", a afirmat acesta în discursul său privind starea Uniunii, în faţa Parlamentului European.
   
"De asta avem nevoie, este orizontul nostru politic", a mai spus Barroso, citat de AFP.

Potrivit lui Barroso, un asemenea obiectiv este necesar "deoarece în aceste vremuri de nelinişte ar fi o greşeală să lăsăm naţiunile pradă naţionalismului şi populismului".

Crearea unei federaţii a statelor-naţiune va "necesita un nou tratat", în cele din urmă, a subliniat preşedintele CE.

Barroso a mai spus că Grecia va rămâne în zona euro dacă îşi va respecta angajamentele şi va pune în aplicare reformele promise.

"Avem o şansă să ajungem în această toamnă la un punct de cotitură dacă ţările (din zona euro) nu mai au îndoieli, şi dacă Grecia îşi respectă angajamentele va rămâne în zona euro", a afirmat preşedintele CE.




×
Subiecte în articol: José Manuel Barroso
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close