Antena 3 CNN Externe Grecia oferă o recompensă de 300.000 de euro pentru prinderea criminalilor care au ucis o studentă britanică, în fața copilului ei

Grecia oferă o recompensă de 300.000 de euro pentru prinderea criminalilor care au ucis o studentă britanică, în fața copilului ei

Guvernul grec oferă o recompensă de 300.000 de euro pentru prinderea criminalilor care au ucis-o pe studenta britanică Caroline Crouch în fața bebelușului ei, în timp ce soțul era legat de un scaun.

Grecia oferă o recompensă de 300.000 de euro pentru prinderea criminalilor care au ucis o studentă britanică, în fața copilului ei
de Claudia Popovici    |    12 Mai 2021   •   17:14

Anunțul privind recompensa a fost făcut public, marţi, după ce studenta britanică Caroline Crouch, în vârstă de 20 de ani, a fost ucisă în faţa bebelușului ei, în timp ce soţul acesteia Babis Anagnostopoulos, în vârstă de 33 de ani, fusese legat de un scaun, de o bandă de tâlhari care le-au intrat în casă. 

Potrivit anchetatorilor, trei indivizi, dintre care unii înarmaţi cu pistoale, au pătruns în casa familiei în jurul orei 5 dimineața, în timp ce un al patrulea stătea de pază afară.

Cei trei au ucis întâi câinele familiei, apoi l-au legat pe Babis de scaun, după care au torturat-o şi ucis-o pe Caroline sub ochii fetiţei sale de 11 luni, în încercarea de a o face să dezvăluie unde îşi ţineau obiectele de valoare. Criminalii au luat bijuterii în valoare de 21.500 de lire sterline, 13.000 de lire sterline în numerar și au fugit. 

Crima a cutremurat Republica Elenă și a ajuns pe prima pagină a marilor publicații britanice și grecești.

 „Suntem cu toții afectați, eu personal sunt afectat. Rareori întâlnim asemenea brutalitate în Grecia", a declarat Michalis Chrisochoidis, ministrul responsabil de protecția cetățenilor, potrivit The Guardian.

Recompensa este una neobișnuit de mare pentru Grecia. Potrivit postului de televiziune ERT, guvernul grec a recurs la aceste măsuri în alte patru cazuri în trecut, atunci când autoritățile au încercat să găsească suspecți de terorism sau criminali periculoși.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close