Antena 3 CNN Externe Grecia se vinde pe bucăţi. Hotelierii au scos la vânzare circa 1.000 de hoteluri în valoare totală de 290 de milioane de euro

Grecia se vinde pe bucăţi. Hotelierii au scos la vânzare circa 1.000 de hoteluri în valoare totală de 290 de milioane de euro

Grecia se vinde pe bucăţi. Hotelierii au scos la vânzare circa 1.000 de hoteluri în valoare totală de 290 de milioane de euro
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Mar 2012   •   16:12

Perspectiva turismului din Grecia este sumbră în 2012, mai ales pentru sezonul de vară, conform cotidianului elen Kathimerini.

Proprietarii a circa 1.000 de hoteluri, adică 10% din total, şi-au anunţat intenţia de a vinde în viitorul apropiat, prin intermediul agenţiilor, site-urilor specializate şi altor canale de investiţii, proprietăţile.

Criza economică şi lipsa de lichidităţi a crescut numărul hotelurilor care s-au închis, a spus Giorgos Tsakiris, preşedintele asociaţiei hotelierilor.

Una din marile agenţii imobiliare din Grecia are în prezent în ofertă 22 de hoteluri. Totalul preţurilor este de 290 de milioane de euro. Jumătate din acestea sunt în centrul Atenei.

Gradul de ocupare a hotelurilor din centrul Atenei a scăzut puternic din cauza grevelir şi violenţelor frecvente, care au redus rezervările şi au îngheţat piaţa organizării de conferinţe.

De altfel, nume mari, precum Microsoft, Siemens şi Honeywell se numără printre cei care au anulat diverse conferinţe la hoteluri de cinci stele din Grecia.



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close