Antena 3 CNN Externe Grecia. Transportatorii rutieri îşi reiau lucrul, după trei săptămâni de grevă

Grecia. Transportatorii rutieri îşi reiau lucrul, după trei săptămâni de grevă

Grecia. Transportatorii rutieri îşi reiau lucrul, după trei săptămâni de grevă
Sursa foto: Foto: euronews.net
01 Oct 2010   •   17:41

Sindicatele transportatorilor rutieri greci au anunţat, vineri, că au început reluarea lucrului după trei săptămâni de grevă care a paralizat comerţul şi exporturile, informează AFP.

"Există disensiuni în cadrul mişcării noastre, în legătură cu continuarea sau nu a grevei", a declarat Apostolos Kenanidis, preşedintele Federaţiei Transportatorilor Internaţionali (Ofae).

Disensiunile au apărut după ce reprezentanţii transportatorilor rutieri s-au întâlnit joi cu ministrul Dezvoltării şi Concurenţei, Michalis Chryssohoides, care a promis că va susţine liberalizarea activităţilor în acest sector.

Potrivit lui Kenanidis, unii transportatori doresc o nouă reuniune a adunării generale a sindicatelor pentru a decide suspendarea sau nu a grevei iniţiate pe 13 septembrie.

Mii de containere s-au adunat în porturile Pireu şi Salonic în ultimele zile, afectând comerţul şi transporturile.

Mişcarea de protest a început să degenereze după ce, săptămâna trecută, Parlamentul s-a pronunţat în favoarea deschiderii concurenţei în acest sector, măsură convenită în planul de redresare a economiei.

O criză a bunurilor de consum s-a instalat în ţara elenă, pe fondul grevei transportatorilor. Containerele cu alimente au fost blocate în portul Pireu, iar sute de supermarketuri au rămas cu rafturile goale.

Reforma în domeniul transporturilor face parte din măsurile de austeritate care vizează redresarea economiei ţării. Pentru a ieşi din impasul financiar, Grecia a împrumutat 110 miliarde de euro de la Uniunea Europeană şi FMI pe o perioadă de trei ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: grevă transportatori comert export FMI
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close