Antena 3 CNN Externe Grecia. Un post privat de televiziune şi-a evacuat sediul, după ce o persoană a aruncat o grenadă în clădire

Grecia. Un post privat de televiziune şi-a evacuat sediul, după ce o persoană a aruncat o grenadă în clădire

Grecia. Un post privat de televiziune şi-a evacuat sediul, după ce o persoană a aruncat o grenadă în clădire
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Iun 2012   •   14:19

Postul privat de televiziune Skai a anunţat că şi-a evacuat sediul dintr-un cartier de la malul mării din Atena, în faţa căruia o persoană necunoscută a venit să arunce o grenadă duminică, în timp ce în ţară se desfăşoară alegeri legislative cruciale pentru viitorul Greciei, relatează AFP.
   
Grenada nu a explodat, iar genişti din cadrul poliţiei se pregăteau să verifice dacă este armată, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.
   
Zona, pe un bulevard intens circulat din cartierul Phalera, a fost împrejmuită de către forţele de ordine.
   
Într-o reacţie la cald, purtătorul de cuvânt al dreptei greceşti, Yannis Mihelakis, a condamnat "o acţiune teroristă îndreptată împotriva democraţiei şi libertăţii de informare", chiar în mijlocul desfăşurării alegerilor legislative.
   
Postul de televiziune Skai face parte din grupul de presă, cu orientare de dreapta, al familiei de armatori Alafouzos, în care se află şi importantul cotidianul liberal Kathimerini.
   
Alegătorii greci urmează să opteze duminică între dreapta şi stânga radicală anti-austeritate, într-un scrutin polarizat, considerat hotărâtor pentru viitorul ţării în zona euro.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close