Antena 3 CNN Externe Grecia va aproba azi noile măsuri de austeritate impuse de FMI şi UE

Grecia va aproba azi noile măsuri de austeritate impuse de FMI şi UE

Grecia va aproba azi noile măsuri de austeritate impuse de FMI şi UE
Sursa foto: Foto: Videonews
22 Iun 2011   •   16:13

Situaţia se deteriorează de la o zi la alta în Grecia, din cauza protestelor faţă de măsurile de austeritate pe care le pregăteşte guverul. Noile măsuri dure impuse de FMI şi Uniunea Europeană vor fi aprobate chiar miercuri.

Protestatari au asediat clădirea Parlamentului, după ce noul guvern a supravieţuit votului de încredere. Aproape 300 dintre demonstranţi s-au ciocnit cu forţele de ordine, care au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a împrăştia mulţimea.

Votul Parlamentului a stârnit controverse în Grecia. O parte a populaţiei s-a resemnat cu gândul că măsurile de austeritate sunt necesare pentru salvarea ţării, în timp ce alţii sunt în continuare revoltaţi de haosul provocat de împrumuturile succesive de la Uniunea Europeană şi FMI.

Aprobarea şi implementarea programului sever de creşteri de impozite şi reduceri de venituri până pe 28 iunie sunt condiţii esenţiale pentru eliberarea ultimei tranşe a ajutorului financiar internaţional acordat de FMI şi Uniunea Europeană.

 



×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close