Antena 3 CNN Externe Grecii au retras 800 de MILIOANE DE EURO într-o SINGURĂ ZI din băncile elene

Grecii au retras 800 de MILIOANE DE EURO într-o SINGURĂ ZI din băncile elene

Grecii au retras 800 de MILIOANE DE EURO într-o SINGURĂ ZI din băncile elene
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
18 Iun 2015   •   14:24
Grecii au retras peste 800 de milioane de euro, într-o singură zi, din băncile elene, pe fondul temerilor legate de un posibil faliment al Greciei, scrie presa elenă, conform Russia Today.
 
Suma, retrasă miercuri din bănci, se adaugă la circa 30 de miliarde de euro, retraşi din bănci în perioada octombrie 2014 - aprilie 2015. 
 
Panica s-a accentuat miercuri, înainte de o reuniune programată la Luxemburg, între Grecia şi troica internaţională. 
 
Banca centrală a Greciei a avertizat, miercuri, că este posibil ca statul să părăsească zona euro şi chiar Uniunea Europeană, în lipsa unui acord. 
 
"Grecia s-a bucurat de un capital fără precedent de solidaritate din partea statelor europene în ultimii cinci ani. Grecia trebuie să facă nişte eforturi, în schimbul acestei solidarităţi", a explicat cancelarul german Angela Merkel. 
 
Grecia şi troica internaţională trebuie să stabilească reforme economice puternice, pentru a debloca un acord de 7,2 miliarde de euro, de care Grecia are nevoei disperată. 
 
De altfel, Grecia a amânat plata a unei tranşe de 300 de milioane de euro, la începutul lunii, cu promisiunea că va plăti 1,6 miliarde la finele lunii iunie. 
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close