Antena 3 CNN Externe Grecii împotriva lui Lagarde. Ce val de furie au generat declaraţiile directorului FMI

Grecii împotriva lui Lagarde. Ce val de furie au generat declaraţiile directorului FMI

Grecii împotriva lui Lagarde. Ce val de furie au generat declaraţiile directorului FMI
Sursa foto: Foto: euobserver.com
27 Mai 2012   •   20:30

Grecii erau furioşi, duminică, şi îşi exprimau pe Internet profundul dezacord faţă de declaraţiile directoarei FMI Christine Lagarde, care au determinat peste 10.000 de comentarii pe pagina sa de Facebook şi înfiinţarea paginii intitulate "Grecii împotriva lui Lagarde", relatează AFP.
   
Duminică după-amiază a fost deschisă pagina "Grecii împotriva lui Lagarde", pe care cel care a creat-o susţine că vrea să "arate nemulţumirea naţiunii" faţă de declaraţiile lui Lagarde.
   
Ea a afirmat într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian că grecii trebuie "să înceapă să se ajute singuri" prin plata impozitelor, declarându-se mai îngrijorată de soarta copiilor din Africa decât de cea a grecilor.
   
Peste 10.000 de comentarii, scrise într-un stil mai mult sau mai puţin agresiv, au răspuns de atunci mesajului de conciliere pe care ea l-a adresat Greciei pe pagina sa de Facebook pentru a calma situaţia.
   
"Ar trebui să spuneţi acest lucru rudelor celor 3.000 de greci care s-au sinucis şi milioanelor de şomeri", scrie un utilizator.
   
Mulţi dintre ei au subliniat dificultăţile cu care se confruntă o ţară marcată de patru ani de recesiune şi reforme drastice dictate de FMI, UE şi BCE în schimbul împrumuturilor ce vizează evitarea intrării ţării în faliment. Aceste măsuri se traduc în special prin tăierea salariilor şi pensiilor.
   
"Nu ne vindeţi gogoşi, doamnă!!! Cine v-a spus că nu ne plătim impozitele??? (...) Grecia din nefericire face parte din planul vostru, se asumă responsabilităţi pe care noi le suportăm, dar nu ne luaţi drept idioţi!!!", scrie o internaută, Anna Kouvousi.
   
"Soţul meu şi cu mine suntem funcţionari publici pensionaţi. Evident, nu veţi fi surprinsă dacă vă spun că pensiile noastre au fost tăiate cu aproximativ 500 de euro, că plătim o taxă pe locuinţă exorbitantă, că ne plătim medicamentele pentru că asigurarea nu ne mai acoperă şi că trebuie să ne susţinem fiica şomeră", scrie Christina Tsekoura.
   
"Ceea ce nu ştiţi (...) este că familia mea nu datorează niciun euro impozit, nici vreunei agenţii publice, nici vreunei bănci din Grecia sau din străinătate. Suntem constanţi în obligaţiile noastre", adaugă ea.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close