Antena 3 Externe Greta Thunberg, mesaj cu ochii în lacrimi pentru liderii lumii: „Dacă alegeţi să ne dezamăgiţi, vă spun că nu vă vom ierta niciodată”

Greta Thunberg, mesaj cu ochii în lacrimi pentru liderii lumii: „Dacă alegeţi să ne dezamăgiţi, vă spun că nu vă vom ierta niciodată”

24 Sep 2019   •   12:11
Greta Thunberg, mesaj cu ochii în lacrimi pentru liderii lumii: „Dacă alegeţi să ne dezamăgiţi, vă spun că nu vă vom ierta niciodată”
Sursa foto: foto- Facebook / Greta Thunberg

Vedeta absolută a Summitul-ui ONU de la New York a fost Greta Thunberg. Adolescenta din Suedia le-a reproşat liderilor mondiali că planeta moare în timp ce ei visează la creșteri economice imaginare și nu mișcă un deget pentru a asigura un viitor luminos tinerilor din toata lumea.

Una dintre cele mai dezbătute probleme a fost situaţia din Amazon. Preşedintele francez Emmanuel Macron a anuntat că s-au strâns o jumătate de miliard de dolari din donaţii pentru Pădurea Tropicală, în ciuda atitudinii recalcitrante a președintelui brazilian. 

„Totul este greşit! Nu ar trebui să mă aflu aici, ar trebui să fiu la şcoală, de cealaltă parte a oceanului. Cum îndrăzniţi? Mi-aţi furat visele şi copilăria cu vorbele voastre goale. Oamenii suferă, mor. Ecosisteme întregi se prăbuşesc, Ne aflăm la începutul unei extincţii în masă, iar voi discutaţi numai despre bani şi basme despre creştere economică eternă? Cum îndrăzniţi?”, a spus activista pentru mediu. 

Greta Thunberg a venit la sediul de la New York cu gândul de a convinge liderii mondiali să ia măsuri pentru a preveni dezastrul care ar urma să fie provocat de încălzirea globală. 

„Dacă alegeţi să ne dezamăgiţi, vă spun că nu vă vom ierta niciodată. Lumea se trezeşte, iar schimbarea va veni, fie că vă place sau nu”. 

Activista nu şi-a ascuns dezamăgirea nici în momentul în care la sediul ONU şi-a făcut apariţia şi Donald Trump. Într-o îngresitrare video devenită virală, liderul de la Casa Albă pare să o ignore total pe tânăra scandinavă aflată la câţiva metri în spatele său. 

Printre temele principale dezbătute la summit s-a numărat şi situaţia Pădurii Amazoniene, devastate de incendii. Emmanuel Macron a anunţat că vor fi alocaţi 500 de milioane de dolari din fonduri internaţionalei pentru cea mai mare pădure tropicală de pe planetă. În timpul discuţilor de la sediul ONU, în capitala Washington D.C., au avut loc proteste inspirate de mişcarea Gretei Thunberg. 
 

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron vedeta Suedia adolescenta

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close