Antena 3 CNN Externe Greu de ucis. Un şef al al-Qaeda, omorât pentru a treia oară

Greu de ucis. Un şef al al-Qaeda, omorât pentru a treia oară

Greu de ucis. Un şef al al-Qaeda, omorât pentru a treia oară
Sursa foto: Foto: armybase.us
de M.Z.    |    24 Ian 2013   •   12:16

Jihadistul Said al-Shihri, al doilea om la comanda al-Qaeda în Peninsula Arabă şi cel considerat a fi în spatele atacului de la ambasada SUA din Yemen, a fost confirmat mort pentru a treia oară, potrivit unui raport prezentat de televiziunea Al Arabiya, informează ABC News.

Teroristul a fost ucis într-un atac aerian americano-yemenit, produs în decembrie 2012, în Yemen. Potrivit raportului, militantul saudit a suferit mai multe răni grave, a intrat în comă şi nu a putut supravieţui.

Este pentru a treia oară când liderul terorist al-Qaeda a fost declarat mort. "Primul deces" datează din 2009, când a apărut informaţia că jihadistul a fost ucis de o rachetă de croazieră americană.

Apoi, în septembrie 2012, Ministerul Apărării din Yemen a anuntat, pe site-ul instituţiei, că al-Shihri a fost ucis, alături de alţi şase terorişti în timpul unei "operaţiuni militare", fără a oferi mai multe detalii.

În 2010, gruparea teroristă al-Qaeda din Yemen ordona celulelor din Arabia Saudită, prin vocea lui Said al-Shihri, să răpească creştini şi prinţi saudiţi pentru a fi daţi la schimb cu militanţi închişi în centrele saudite de detenţie.




×
Subiecte în articol: al-Qaeda
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close