Antena 3 CNN Externe Greva controlorilor de trafic din Grecia duce la anularea a două curse de pe ruta Bucureşti-Atena

Greva controlorilor de trafic din Grecia duce la anularea a două curse de pe ruta Bucureşti-Atena

Greva controlorilor de trafic din Grecia duce la anularea a două curse de pe ruta Bucureşti-Atena
23 Feb 2010   •   22:11


Două curse de pe ruta Bucureşti-Atena vor fi anulate, miercuri, din cauza unei greve a controlorilor de trafic din Grecia. Principala companie grecească Olympic Air a anunţat şi suspendarea tuturor zborurilor dintre Sofia şi Atena. În acest timp, mai multe proteste au loc pe teritoriul Greciei din cauza măsurilor Guvernului de limitare a cheltuielilor bugetare.

Controlorii de trafic din Grecia se alătură grevei generale a transportatorilor din sectorul de stat şi privat. Cele două principale companii aeriene greceşti "Olympic Air" şi "Aegean Airlines" au anunţat anularea tuturor zborurilor. Toate aeroporturile vor fi de asemenea închise.

Oamenii protestează faţă de măsurile Guvernului care intenţionează să limiteze cheltuielile bugetare.

Mai multe manifestaţii au avut loc pe teritoriul Greciei. Aproximativ 150 de sindicalişti ai Partidului Comunist grec au blocat intrarea Bursei din Atena.

Oamenii au protestat faţă de măsurile de austeritate promovate de Guvernul de la Atena, precum micşorarea salariilor şi disponibilizările. Protestatarii susţin că marile puteri trebuie să scoată Grecia din criză, pentru că Guvernul nu mai are resurse.

Cu o zi înaintea grevei generale a transportatorilor greci, mai mule persoane au protestat în faţa sediului Uniunii Europene de la Atena. Manifestanţii cer oficialilor europeni să nu pună mai multă presiune asupra guvernului de la Atena care să sporească măsurile economice drastice deja-existente.

Antena 3


×
Subiecte în articol: aeroport curse
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close