Grevă de 24 de ore la Lufthansa. Două treimi dintre cursele aeriene ale companiei, anulate vineri

de Antena3.ro    |    06 Sep 2012   •   09:36
Grevă de 24 de ore la Lufthansa. Două treimi dintre cursele aeriene ale companiei, anulate vineri Foto: Mediafax

Principala companie aeriană germană Lufthansa a anunţat anularea a două treimi dintre zborurile de vineri din cauza unei greve de 24 de ore a personalului navigant de pe aeronavele comerciale, care solicită o creştere salarială, informează AFP.
   
După o primă întrerupere a activităţii timp de câteva ore vineri la Frankfurt şi o nouă acţiune de protest marţi la Frankfurt, Berlin şi Munchen, sindicatul UFO a ameninţat cu o nouă grevă mai amplă, de 24 de ore, vineri, în cazul în care compania nu va accepta o mediere în privinţa revendicărilor salariale.
   
Potrivit unui comunicat al UFO publicat miercuri seara, activitatea va fi întreruptă vineri pe aerporturile din Frankfurt - principalul nod aerian al companiei şi al treilea aeroport european -, Berlin, Munchen, Düsseldorf, Stuttgart şi Hamburg.
   
"Încă sperăm că este posibil să evităm greva cu o revenire la masa negocierilor", a declarat miercuri seara, pentru AFP, Michael Lamberty, purtătorul de cuvânt al companiei, anunţând însă anularea a două treimi din cursele aeriene.
   
"Anulăm două treimi din zboruri astfel încât clienţii noştri să poată găsi alternative. Este important să îi informăm cu suficient timp înainte", a adăugat el.
   
Clienţii Lufthansa vor putea găsi informaţii privind zborurile pe site-ul de Internet al companiei, a precizat el.
   
La rândul său, UFO a declarat că "regretă profund că s-a ajuns în acest stadiu dar că negocierile au ajuns într-un punct în care nu există alternativă la grevă. De acum este necesar un semn clar în ceea ce priveşte viitorul posturilor noastre de însoţitori de bord".
   
Din aprilie, sindicatul cere o creştere a salariilor cu 5% în 15 luni şi retroactiv, începând cu 1 ianuarie, pentru a recupera întârzierile generate de trei ani de stagnare.
   
UFO se opune, de asemenea, folosirii personalului navigant interimar în avioanele Lufthansa.
   
Compania a propus o creştere a salariilor cu 3,5%, renunţarea la concedierile din cauze economice, la contractele cu durată nedeterminată şi la folosirea personalului interimar.
   
Conducerea, care ca multe alte companii mari se confruntă cu dificultăţi economice, cere în schimb "o contribuţie la o creştere a competitivităţii", sub forma, de exemplu, a două ore de muncă suplimentară pe lună.


x close