Antena 3 CNN Externe Greva de la Lufthansa continuă și sâmbătă; 30.000 de pasageri vor fi afectați

Greva de la Lufthansa continuă și sâmbătă; 30.000 de pasageri vor fi afectați

Greva de la Lufthansa continuă și sâmbătă; 30.000 de pasageri vor fi afectați
Sursa foto: Foto: Pixabay
25 Noi 2016   •   17:54

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, va anula sâmbătă 137 de curse aeriene, din care 88 de zboruri intercontinentale, fiind afectaţi 30.000 de pasageri, în cea de a patra zi de grevă a piloţilor, reprezentaţi de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), transmit BBC şi DPA. 

De miercuri, când a început mişcarea de protest, Lufthansa a anulat peste 2.700 de zboruri, fiind afectaţi aproximativ 345.000 de pasageri. Cele mai afectate au fost zborurile pe distanţe scurte şi medii dar greva de sâmbătă vizează şi zborurile intercontinentale. 

Conform estimărilor Lufthansa greva costă compania germană aproximativ zece milioane de euro pe zi. Lufthansa a dat asigurări că zborurile subsidiarelor Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines nu vor fi afectate. 

Vineri, acţiunile Lufthansa au scăzut la Bursa de la Frankfurt cu 0,7%, la 12,51 euro. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 14%. 

Lufthansa a transportat anul trecut 107, 7 milioane de pasageri, în creştere cu 1,6% faţă de 2014. 

Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de muncă, în luna aprilie 2014. Sindicatul Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială retroactivă de 3,7% pe an, începând din 2012, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o îngheţare a salariului. 

Directorul general de la Lufthansa, Carsten Spohr, a apreciat că viitorul companiei ar fi în pericol dacă salariile piloţilor ar fi majorate până la nivelul solicitat. La rândul său, Harry Hohmeister, membru al Consiliului de Administraţie al Lufthansa, a estimat joi că anulările de zboruri din primele două zile ale grevei piloţilor au costat operatorul aerian aproximativ 20 de milioane de euro (21 de milioane de dolari), iar clienţii au făcut mai puţine rezervări. 

În replică, sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a avertizat că greva piloţilor de la Lufthansa ar putea să se prelungească pentru o perioadă nedeterminată. "Nu există o dată prestabilită pentru terminarea grevei", a subliniat purtătorul de cuvânt de la Vereinigung Cockpit (VC), Joerg Handwerg. Acesta a adăugat că obiectivul grei este obţinerea unei oferte negociabile din partea managementului companiei, astfel ca actuala rundă de proteste să se încheie.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Lufthansa grevă
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close