Antena 3 CNN Externe Greva de pe aeroporturile franceze continuă şi luni

Greva de pe aeroporturile franceze continuă şi luni

Greva de pe aeroporturile franceze continuă şi luni
Sursa foto: Foto: aerospaceweb.org
18 Dec 2011   •   19:28

Greva începută vineri în unele aeroporturi franceze se va prelungi şi luni. Agenţii de securitate, responsabili pentru această mişcare de protest, au decis duminică să nu-şi reia atribuţiile, după ce discuţiile cu patronatul privind salariile lor nu au avut nici o finalitate, a anunţat sindicatul CGT, citat de AFP.
   
Greva, care perturbă puternic traficul la Lyon şi provoacă întârzieri la Roissy şi Toulouse, va continua luni, după "eşecul total al tentativei de negociere care a fost deschisă de Sindicatul întreprinderilor aeroportuare (Sesa, patronat)", a declarat Christine Hamiani, delegat al CGT Brink's la Roissy.
   
Sesa invitase organizaţiile sindicale la o reuniune la Roissy, dar aceasta a durat circa 30 de minute şi a fost "sterilă", potrivit sindicalistei.  "Propunerile salariale concrete" dorite s-au lăsat aşteptate, urmând ca discuţiile să se reia mâine.
   
"Nu ne-au propus nimic serios, eventual să ne vedem mâine (luni) pentru a stabili un calendar al negocierilor, cu condiţia să reluăm lucrul", a precizat ea, adăugând "Am refuzat toţi, am ieşit, iar greva s-a prelungit".    

×
Subiecte în articol: grevă Securitate protest toulouse
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close