Antena 3 CNN Externe Grevă generală a angajaților de la metroul din Londra. Protestul, programat pentru 24 de ore

Grevă generală a angajaților de la metroul din Londra. Protestul, programat pentru 24 de ore

Grevă generală a angajaților de la metroul din Londra. Protestul, programat pentru 24 de ore
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Ian 2017   •   22:26

Angajaţii de la metroul din Londra au declanşat duminică seară o grevă de 24 de ore, care poate fi continuată, după eşecul discuţiilor legate de reducerea numărului de posturi şi de ghişee din staţii, relatează AFP.

Mişcarea de protest a început la ora locală 18.00 şi majoritatea staţiilor din centrul capitalei britanice au fost închise.

Călătorii au fost avertizaţi de vineri că funcţionarea metroului va fi "afectată pe scară largă" duminică seară şi întreaga zi de luni din cauza acestei greve, fiind posibilă o suprasolicitare a autobuzelor şi transportului feroviar metropolitan.

Potrivit celor două sindicate care au lansat apelul la grevă, 900 de posturi "cruciale pentru securitatea staţiilor" au fost suprimate, iar propunerile pentru noi angajări nu sunt suficiente.

Greviştii denunţă în special eliminarea ghişeelor de vânzare a biletelor în staţii, înlocuite de distribuitoare automate.

"Această grevă va reprezenta un inconvenient major pentru călători şi turişti", şi-a exprimat regretul primarul Londrei, Sadiq Khan, pe pagina sa de Facebook.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close