Antena 3 CNN Externe Grevă generală de 24 de ore, în Grecia. Şomajul a atins un nivel-record: 27% din forţa de muncă

Grevă generală de 24 de ore, în Grecia. Şomajul a atins un nivel-record: 27% din forţa de muncă

Grevă generală de 24 de ore, în Grecia. Şomajul a atins un nivel-record: 27% din forţa de muncă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    16 Iul 2013   •   09:15

Marile centrale sindicale din Grecia au declarat, astăzi, o grevă generală de 24 de ore. Poliţiştii şi salariaţii municipali din Atena au încetat lucrul încă de ieri şi au organizat un miting de protest urmat de un concert.

Poliţiştii din Atena au mărşăluit prin centrul Metropolei cu sirenele în funcţiune, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei lor. Până la sfârşitul anului trebuie desfiinţate 25.000 de posturi de funcţionari din subordinea primăriilor. Poliţiştii ar urma să fie transferaţi în alte servicii, dar se tem că vor fi, pur şi simplu, concediaţi. 

 
Pe lângă poliţişti, şi lucrătorii de la salubritate şi ceilalţi angajaţi municipali sunt în pericol să-şi piardă slujbele. Înaintea grevei generale de astăzi, sindicaliştii au protestat în faţa Parlamentului, fără violenţă, dar cu muzică rock. 
 
Atmosfera aparent veselă a fost marcată de lozinci dure împotriva guvernanţilor şi a instituţiilor internaţionale care impun măsuri de austeritate în schimbul creditelor acordate Greciei.
 
Şomajul din Grecia a atins un nivel-record: aproape 27% din forţa de muncă. Se estimează că, în fiecare zi, între 700 şi 1000 de greci rămân fără serviciu. Reducerea personalului municipal şi alte măsuri la fel de nepopulare urmează să fie votate, mâine, de parlament.

 

×
Subiecte în articol: Grecia greva generala somaj
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close