Antena 3 CNN Externe Grevă generală în Franţa: Sindicaliştii, nemulţumiţi de măsurile anti-criză (VIDEO)

Grevă generală în Franţa: Sindicaliştii, nemulţumiţi de măsurile anti-criză (VIDEO)

Grevă generală în Franţa: Sindicaliştii, nemulţumiţi de măsurile anti-criză (VIDEO)
Sursa foto: Greva Franta
19 Mar 2009   •   09:12

Sindicatele din Franţa organizează joi o grevă generală, însoţită de ample manifestaţii de protest. Circulaţia trenurilor este aproape paralizată, încă de la miezul nopţii, când muncitorii feroviari au încetat lucrul. O acţiune similară a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, iar de atunci situaţia economică a continuat să se agraveze.

Sindicaliştii consideră că guvernul preşedintelui Nicolas Sarkozy nu ia măsurile necesare împotriva crizei economice. Ei cer protejarea locurilor de muncă, în condiţiile în care numărul şomerilor a trecut de două milioane. Liderii sindicali nu exclud acte de violenţă dacă revendicările nu vor fi luate în seamă.

Guvernul a anunţat că, pentru a nu spori deficitul bugetar, nu va aloca noi fonduri pentru ajutoarele sociale. Sarkozy nu a acceptat nici creşterea impozitelor pentru cei bogaţi.

Pe străzi, nemulţumirea se simte tot mai puternic. Potrivit sondajelor, 78% din populaţie consideră că protestele de joi sunt justificate.

Mai puţin convinşi sunt navetiştii şi ceilalţi călători care vor avea mari probleme din cauza grevei. Însă chiar şi ei susţin cererile sindicatelor.

Manifestaţii vor avea loc în peste 200 de oraşe. Sindicatele se aşteaptă la o participare şi mai importantă decât pe 29 ianuarie, când, după estimările lor, au ieşit în stradă peste două milioane de oameni.



Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close