Antena 3 CNN Externe Grevă în Ungaria. Şase trenuri internaţionale, oprite în gara din Curtici

Grevă în Ungaria. Şase trenuri internaţionale, oprite în gara din Curtici

Grevă în Ungaria. Şase trenuri internaţionale, oprite în gara din Curtici
Sursa foto: Greva Ungaria
08 Mai 2009   •   11:42

În Ungaria, personalul din Transporturi organizează, vineri, o grevă la nivel naţional. Muncitorii protestează faţă de măsurile de austeritate prevăzute de Guvernul lui Gordon Bajnai. La grevă nu vor participa Sindicatele Companiei de Transport din Budapesta.

Greviştii maghiari nu permit intrarea în ţară a nici unui tren. De aceasta dată, cetăţenii români care doreau să călătorească în Ungaria au fost informaţi din timp despre greva din ţara vecină.

Şase din cele 36 de trenuri internaţionale au fost oprite vineri dimineaţă în gara din Curtici, la frontiera cu Ungaria, din cauza grevei feroviarilor maghiari. Călătorii au fost nevoiţi să se întoarcă la Arad şi să aleagă alte mijloace de transport spre Budapesta.

Sindicatele din transportul feroviar şi cel aerian din Ungaria protestează, astăzi, faţă de măsurile de austeritate ale guvernului de la Budapesta.

Şi traficul aerian va fi perturbat. Un sindicat al aeroportului internaţional Ferihegy din Budapesta va declanşa o grevă de avertisment timp de două ore. Astfel, unele curse aeriene ale acestui aeroport ar putea suferi întârzieri.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Ungaria grevă transporturi
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close