Antena 3 CNN Externe GREVĂ la suprafaţă, HAOS în subteran. Zeci de mii de oameni s-au călcat în picioare la metroul din Sao Paolo

GREVĂ la suprafaţă, HAOS în subteran. Zeci de mii de oameni s-au călcat în picioare la metroul din Sao Paolo

GREVĂ la suprafaţă, HAOS în subteran. Zeci de mii de oameni s-au călcat în picioare la metroul din Sao Paolo
22 Mai 2014   •   14:01

Cu doar câteva săptămâni înainte de startul Cupei Mondiale, imagini teribile cu o mulţime de oameni haotică, care încerca să iasă la suprafaţă dintr-o staţie de metrou din Brazilia, a ridicat multe semne de întrebare privind capacitatatea sistemului de transport public.

Imaginile au fost surprinse în Sao Paolo şi postate de Folha de S.Paulo. Oamenii se îngrămădesc unii peste alţii într-o masă compactă. Unele persoane leşină în aglomeraţia creată, alţii ţipă, în vreme ce trei agenţi de siguranţă sunt total depăşiţi de situaţie.

Haosul general s-a produs marţi, din cauza unei greve de avertisment a lucrătorilor din transportul public de suprafaţă. Peste jumătate de staţii de autobuz au rămas închise, iar peste 300.000 de oameni s-au văzut obligaţi să găsească variante alternative pentru deplasarea în oraş. Desigur, cei mai mulţi s-au îndreptat spre gurile metrou, dar afluxul de călători a sufocat reţeaua subterană de transport, fiind şi aici înregistrate întârzieri şi blocaje în trafic.

Chiar dacă este cel mai mare oraş din America de Sud, reţeau de metrou din Sao Paulo dispune de numai 74 de km de şine subterane pentru transportarea a milioane de pasageri zilnic.
Dacă facem o comparaţie, la acelaşi flux de călători, Seulul gestionează cu succes un număr de peste 400 de km de metrou.

 

×
Subiecte în articol: grevă
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close