Antena 3 CNN Externe Grevă naţională în Franţa, cauzată de efectele crizei. În Germania, traficul feroviar este paralizat

Grevă naţională în Franţa, cauzată de efectele crizei. În Germania, traficul feroviar este paralizat

Grevă naţională în Franţa, cauzată de efectele crizei. În Germania, traficul feroviar este paralizat
Sursa foto: greva
29 Ian 2009   •   13:55

Grevele transportatorilor dau peste cap planurile europenilor. Joi este zi de grevă naţională, în Franţa, iar în Germania traficul pe căile ferate este paralizat.
Sute de mii de sindicalişti germani au ieşit în stradă sau au întrerupt lucrul. Ei cer autorităţilor să elaboreze rapid un plan pentru a limita efectele crizei economice.
Activitatea din transporturi este cel mai mult afectată de proteste. Călătorii, în schimb, aprobă demersurile sindicaliştilor.
În Franţa, toate sindicatele au decis să intre în grevă pentru a-şi apăra locurile de muncă şi cer o politică de relansare a economiei. Manifestaţiile perturbă, în principal, sectorul educaţiei şi transporturile.
Compania Air France a anunţat că a anulat 30% dintre cursele sale aeriene de pe două aeroporturi din Paris. Presa estimează că în zilele următoare vor avea loc cele mai mari proteste sindicale de la instalarea la putere a preşedintelui Nicolas Sarkozy.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Franta criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close