Antena 3 CNN Externe Nou virus apărut la câțiva kilometri de țara noastră, pericol uriaș de extindere. Autoritățile române au creat o celulă de criză

Nou virus apărut la câțiva kilometri de țara noastră, pericol uriaș de extindere. Autoritățile române au creat o celulă de criză

Alertă de grad zero la câțiva km de România. Un alt virus se extinde și poate ajunge oricând la noi.

Nou virus apărut la câțiva kilometri de țara noastră, pericol uriaș de extindere. Autoritățile române au creat o celulă de criză
Sursa foto: getty images
de Georgiana Botez    |    11 Ian 2022   •   09:56

Vorbim de o tulpină a gripei aviare care face ravagii în Ungaria și care se poate transmite cu ușurință la om.

Autoritățile române au creat o celulă de criză și au în vizor șase localități din țara noastră.

Focarul din Ungaria se află la doar câțiva kilometri de frontiera cu țara noastră și a fost descoperit într-o fermă cu peste 12.000 de rațe. 

Deoarece există posibilitatea transmiterii virusului de la păsări la om, dar și de teamă să nu apară în gospodăriile din țara noastră, în județul Bihor autoritățile sanitar-veterinare au impus mai multe acțiuni.

Măsurile se aplică în șase localități din județ și vizează interdicția organizării târgurilor și comercializarea de păsări, dar și monitorizarea păsărilor sălbatice. 

Mai mult decât atât, fermierilor li s-a solicitat să țină toate păsările închise și să evite contactul acestora cu cele sălbatice, aparent bolnave sau ușor de prins. 

În prezent, numeroase țări din Uniunea Europeană sunt afectate de valul de gripă aviară, dar cele mai mari probleme sunt în Italia și Ungaria. În țara vecină au fost anunțate deja 59 de focare. 

×
Subiecte în articol: gripa aviara Ungaria
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close