Antena 3 CNN Externe Gripa porcină a ucis un om în Bulgaria. Alte două cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, confirmate

Gripa porcină a ucis un om în Bulgaria. Alte două cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, confirmate

Gripa porcină a ucis un om în Bulgaria. Alte două cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, confirmate
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Dec 2010   •   11:42

Virusul A/H1N1 a fost depistat la trei persoane din Bulgaria. Una dintre acestea şi-a pierdut viaţa, potrivit consultantului bulgar în epidemiologie, Mira Kojuharova, citată de Novinite.com.

Cele trei cazuri au fost confirmate de laborator. Mira Kojuharova susţine că celelalte două persoane infestate sunt în stare bună, însă a refuzat să precizeze numele oraşului din care provine persoana decedată.

"Bulgaria este aşa de mică şi călătorim atât de des, încât nu contează din ce oraş provine persoana decedată", a declarat Kojuharova.

Potrivit consultantului bulgar, nu există motive pentru a anunţa o epidemie în Bulgaria, însă vor fi luate măsurile necesare pentru prevenirea unei astfel de situaţii. Ea a subliniat, de asemenea, că virusul circulă în majoritatea ţărilor europene.

Kojuharova a avertizat şi în legătură cu alte virusuri, Brisbane şi Perth, care ar putea afecta Bulgaria la sfârşitul anului şi la începutul lui 2011. Ea a mai explicat că sunt suficiente vaccinuri în farmacii, care acoperă cele trei subtipuri de gripă. Acestea costă între 12 şi 15 leva (între şase şi opt euro).

×
Subiecte în articol: gripa porcina Bulgaria deces imbolnavire
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close