Antena 3 CNN Externe Gripa porcină ar putea "reveni în forţă" luna viitoare. Numărul bolnavilor a trecut de 1.000

Gripa porcină ar putea "reveni în forţă" luna viitoare. Numărul bolnavilor a trecut de 1.000

Gripa porcină ar putea "reveni în forţă" luna viitoare. Numărul bolnavilor a trecut de 1.000
Sursa foto: Gripa porcina
04 Mai 2009   •   14:16

Numărul infectărilor cu gripă porcină continuă să crească. Potrivit reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul bolnavilor din toată lumea a trecut deja de o mie. În plus, 23 de oameni au decedat din cauza virusului.

Totul a pornit din Mexic, ţară ce este din ce în ce mai izolată de restul lumii. În plus, zeci dintre cetăţenii săi sunt sechestraţi în China de frica unor îmbolnăvări. Decizia Beijingului de a-i plasa în carantină a declanşat o reacţie dură din partea Mexicului.

"Cred că este injust pentru că noi am fost atât de deschişi şi de transparenţi cu statele lumii, dar unele ţări, şi cred că din cauza dezinformării şi a ignoranţei, au luat măsuri represive şi discriminatorii împotriva mexicanilor. Nimeni nu ar trebui să folosească asta ca pretext pentru a-i ataca pe mexicani", a declarat Felipe Calderon, preşedintele Mexicului.

China a negat orice act de discriminare faţă de mexicani, deşi a plasat în carantină 70 de cetăţeni din ţările latino-americane.

"Din moment ce avem date puţine despre transmiterea virusului gripei porcine, trebuie să fim extrem de precauţi. Şi cred că, odată cu trecerea timpului, vom avea mai multe informaţii şi ne vom putea schimba strategia. Oricum, în acest moment trebuie să fim foarte, foarte precauţi", a declarat Yuen Kwok-Yung, şeful catedrei de microbiologie de la Universitatea din Hong Kong.

La rândul lor, autorităţile americane spun că un vaccin ar putea fi realizat în câteva luni.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avertizat statele lumii că, în ciuda faptului că numărul de infectări a mai scăzut, virusul ar putea "reveni în forţă" în cursul lunii viitoare.

Antena 3



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close